Annyeong !



Annyeonghaseyo! KimChi imida. You are now in my Kawaii land. I'm a SPM victim. Aaaahh! Study! Blogger! Noo! #Oops! Don't forget to click that navi's ok. By the way, thanks for visit here. Sa Rang Hae Princess(es) online






? CHAT HERE.



// #TeenTopisBack Thursday, December 29, 2011 | 12:49 PM | 3 comments

The new gangsta in neighbourhood >:)

Assalamualaikum & Hi-yeom ~

 Sepatutnya semalam last update but tetibe hari ni nak update lagi. Ye lah bcuz last nite, teaser teen top da kluar ! //fangirls-scream. Well I'm particularly an angel too but tak la eksaited macam hardcore angels tu. Otak syasya tak leh nak rest sepanjang hari sebab PI . EM . AR ! omgoshh sampai sekarang pun hati syasya berbeatboxing lulz -.- Rasa sakit hati pun ada jugak. Nak tau kenapa?

 First korang tengok teaser dia dulu [ one-click-here ] Hawt kan diorang? Changjo dah macam bukan maknae je. Hoho and of course L.Joe is the hottest //ececeh. L.joe biased here. Yang terkejutnya, Sohyun ada dlm MV tu. L.Joe & Sohyun berlakon dlm mv tu. No wonder ada satu pic ni Sohyun tweet 'Will you be my boyfriend?'. Rupa-rupanya L.joe.

 Second, AKU RASA SAKIT HATI GEGILE when people start bashing and hating over Sohyun ! Yes I'm a 4nia and I'm a Sohyun biased too. Aq tau Ljjangs mesti benci nih but please...Sohyun is innocent. Dah dia terpaksa b'lakon. Well not forced la, but it's her chance to show her acting skills. //eceh ayat. I'm happy that she got her own role this time. I don;t want her to be neglected ;A;

Ask the PD-nim. Director tu lah yang buat drama tuh. And about the twit pic, I think it's fake. I mean, Sohyun is just joking, so stop being so serious yall. Kalau betul pun, it's her own business and why you guys butt in? If it's only an opinion, shared it to yourself, I got feelings too you know ;A; So please stop bashing on her tho she doesn't do anything wrong ==; Aq taknak dia drop-out from 4minute because of this like the PREVIOUS NEWS.

 Okeh that's all. Entry ni hampir same mcm yang HyunA punya tu. I hope antis stop doing this nonsense. Apa faedahnya kalau korang kutuk orang lain.....sebab jealousy ? Harap korang bersabar je la yeh... Sungyeol kiss sorang pompuan ni dlm drama..itu pun aq chill //betol ni tak tipoo. first kiss pulak tu. ._. And eh, sorry tau kalau syasya silap/salah faham...Too many emotions in me now >.< Baru perasan syasya kali ni guna perkataan "AKU".sorry sorry sorry ~

Dalam entry ni, kebanyakannya aq cerita pasal Sohyun je. Teen Top sikit. Lol. Tak sabar nak tengok full mv nih. For those yang tak tau lagi, full album kluar pada 5/1/2012 :)

FOREVER 4NIA & ANGEL
Kppyong !

// 2012 Wednesday, December 28, 2011 | 4:24 PM | 4 comments

Surat cinta for me XD
Assalamualaikum and Hi-yeom ~

Uhhh da lama x update blog ! Busy sangat....dengan twittah ! Haha. Siapa yang belom follow syasya lagi, click here & follow me. Sya janji akan follow back korang. Bout the title, 2012? Next year I will be a PMR victim. Ooooooooooooooh naw ==; Korang sudah ready for next year? Sya belom lagi. lol. Langsung tak bersedia utk sekolah...tinggal 4 hari je kot? Omgyu dah la esok kena pegi sekolah sebab ada Orientasi. Malas gilaaaa. Tapi kena paksa jugak -.- And basically, this is my last post for this year.

Eh korang dah balut buku teks belom? Sya belom jugak :P

Rasa macam nak tukar je title tu kepada MALAS. Malas itu malas ini. Grrr what's wrong with me? Next year x mo malas-malas! Kena study. Bagus la sis amik laptop ni. Kalau tidak, tak berhenti2 sya online. Eh apa azam korang untuk next year? Sya pun da ada azam sendiri. :)

My resolutions for 2012 :
1. 8A's for PMR
2. RAJIN STUDY
3. New chingus
4. Make my parents proud. heuheu
5. No more spazzing/fangirling about KPOP
6. Kurangkan berat badan. Sekurang-kurangnya 5kg :P
7. Active participate Kokurikulum
8. Hope our relationship never dies.
9. Tidur awal
10. Always INSPIRIT & healthy
11. relax relax relax relax !!!
12. No more choding me. SERIOUS TIME

 Humm actually, ada banyak lagi tapi malas nak list. Most of it are impossible for me...especially no.1,2,4,5,7 and 11 ! No.5 tu memang mustahil. I can't forget about Yeollie :P Ahh It's hard ==" But I will try my very best to achieve my goal !!! Jyeahh syasya fighting ! *pump fist in the air* oops jangan jadi over confident pulak. Eumm itu je kot. Da taktau nak tulis apa lagi.

NOTHING'S OVER !!! Kppyong :)

// Twittah. Thursday, December 22, 2011 | 5:00 PM | 4 comments

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lwkl8hJANY1qc3fy9o1_500.png 
Dont stare at him too long unless you dont want to be in coma

Assalamualaikum and Hi-yeomiessss ~

 Guysss, le Kim Chi is bored -_________- al maklumlah tak lama lagi nak sekolah. And I'm going to be a PMR victim next year. Speaking about PMR, hari ni kan keluar results? How? Congratz to those yang berjaya dpt straight A's including my cousin, Aiman. Terer ah korang...Senang ke susah? //LOL TOLONG JANGAN JAWAB. Tak nak tahu pun! Dah tahu mesti susah ._. //eh budak ni slalu berfikiran negatif. Yang lain tu jangan give up hope, SPM is still waiting for you. JENG JENG JENG !

Senang cerita kalau taknak amek PMR or SPM, jom fly to seoul with me ;) keke

 Ah. Sya taknak cerita pasal PMR lagi //it give me goosebumps by just hear it. Straight to the title. Twittah? Natang apa tu? Lol it's twitter tapi sya panggil Twittah ~ Just a moment ago, sya baru nak buat twitter acc sendiri. \LOL HANG BIA BETOL?/ yes yes sya ni lembab kan? ==" anyways, facebook sekarang dah jahanam. Geram dengan FB baru. Benci benci benci ! Lagipun kawan syasya recommend guna twitter. They all have one except for me. Jadi syasya pun buat lah^^

Follow me [ click ] and I will follow you back, dear. I'm a noob in twitter since I'm a newbie. Kayy ajar syasya tau. Let's tweet together :)

Mood : mcm nak buat ff je ~

Kpyyong ~

// JJang! New look :D Wednesday, December 21, 2011 | 1:49 PM | 0 comments

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwbkysQYWn1qhk0wlo1_250.gif
//le happy face 

Assalamualaikum and Annyeong yeolliepops and new followers~ Tell me how do you guys get here?

 The title says it all. Syasya dah tukar skin baru ~ \throws confetti/ woot woot XD Akhirnya dapat jugak syasya tukar skin. Amacam? Do you like my new skin now? Or the previous one ;A; Penat tau cari skin yang sesuai. Tbh, syasya rancang nak tukar skin next week tapi tak jadi sebab tak tahan nafsu. //lolx. Suka tak? Suka tak? :D

 Comel tak header tuh? Syasya yang buat sendiri. Top pic tu pun syasya yang buat. //bangga jap. Skin nih simple je kan? But I like~ Daripada yang previous punya tu berserabut ! Tema skin kali ni warna PURPLE . Hoya favourite colour. keke. Mula-mula nak buat warna pink tapi ... it not hurts to try something new right? :P

Syasya suka sangat skin kali ni. Mungkin tahan lama kot. lawl. So many Yeollie in here xD  Kppyong !

// Super Duper Kpop Contest by Elya and Scha Tuesday, December 20, 2011 | 5:33 PM | 0 comments

Click the banner to join

Assalamualaikum and Hi-yeom ~
 Syasya kena tag by Trisyia & Ain. Gomawo ! Syasya kena tag untuk join satu contest daebak ni. Contest ni special sikit sebab pasal Kpop ! Mesti ramai kpoppers join. Bagi syasya, Kpoppers ni macam family syasya jugak :3

Siapakah mereka ini? Listkan semua jawapan dari 1 hingga 8


1. Hyomin / Park Sunyoung
2. Sulli / Choi Jin Ri
3. IU / Lee Ji Eun
4. Park Shin Hye

 

5. Yong Hwa / Jung Yong Hwa
6. Kevin / Woo Sung Hyun
7. Nichkhun / Nichkhun Horvejkul
8. Hong Ki / Lee Hong Ki

Siapakah bias yang anda suka? Mengapa?

  Lee Sungyeol forever di hati. Why? Sebab dia tomey sangat. Especially pipi dia yang tersangatlah tembam. Rasa macam nak gigit cubit je. Ang Ang ! Gigi dia pun cute. Gummy smile dia buat sya pengsan OTL. Oohh rasa macam nak cium je bila bibir dia muncung >3<  Bukan itu je, personality dia yang buat syasya attract sangat. Dia ni member yang paling kelakar dalam Infinite. Dia reti buat muka lawak + gag dance. Sya ketawa sampai menangis-nangis! Bestlah dapat suami macam dia :D  //yess. syasya ni isteri dia :3


 

Err cukup la tuh. Nanti tak henti-henti syasya menaip xD
Tag : Aera , Sushi , EiyraZatie , Alis
Kppyong !

Labels:


// Contest Blog Paling Comel by Nabilamars Monday, December 19, 2011 | 6:32 PM | 0 comments

Click the banner to join :3

 Assalamualaikum..kalau x jwb dosa kalau jwb sayang :) //ececeh tiru ayt Maria Elena pulak. Syasya nak join contest lagi hehe~ Harap-harap menang >.< Kali ni syasya nak tag Batrisyia & SUSHI <3

Labels:


// Kena tag :D | 1:44 PM | 0 comments

Happy Joker Day :D

Assalamualaikum and hi-yeom !

 Syasya kena tag lagi ! Thanks to budak comel for taggin me :3 Before that, korang tau tak birthday siapa pulak hari ni? Uri joker :D Yong Jaesoon Junhyung birthday ~ Saengil chukkahae oppa. Oops terlupa pulak Hara GF dia...anyways, Hara-sshi jaga Jungyung bek2 tau. Jangan sakitkn hati dia >.<

blah blah blah let's start ~

Full name : Nor Syasya Sahira Bt. Rohaizad
Birthday : 14 April 1997

Rules : Once you have been tagged, you're suppose to write a note with 92 truths about you. At the end, tag your friends. Then tell your friends, he/she is tagged.

What was your :
1. Last beverage : Susu coklat DutchLady ~
2. Last phone call : My omma :3
3. Last text message : Ina Bayam :P
4. Last song : Super Junior - Snow White
5. Last time you cried : Semalam. Tapi sya nanges sebab ketawa tak henti2...

Have you ever :
6. Dated someone twice : Date dengan Sungyeol ada lah xD
7. Been cheated : Pernah. Backstabber -,-
8. Kiss someone and regretted it : N to the O
9. Lost someone special : My grandfather ;~:
10. Been depressed : Of course.
11. Been drunk & threw up : NO WAY -,-

List three favourite colours :
12. Pink
13. White
14. Black

Since last year (2010) have you :
15. Made a new friend : Not few but many ^^
16. Fallen out of love : Mollayo~
17. Laughed until you cried : All the time :P
18. Met someone who changed you : Yup. Antis~
19. Found out who your true friends were : Yeah.
20. Found out someone was talking about you : FYAA penah!
21. Kissed anyone on FB's friend list : Nope.

General :
22. How many people on your FB friend list do you know in real life : Malas nk kira. About 30+ like that :P
24. Do you have any pets : Yoseobie lol.
25. Do you want to change your name : No. I love my name ~
26. What did you do for your last birthday : Spazzing much? xD
27. What time do you wake up today : 9.30am //jujur.
28. What were you doing at midnight last night : Reading fanfic :3
29. What is something you can't wait for : B2ST & INFINITE comeback.
30. Last time you saw your mother : Before went to sleep?
31. What is one thing you wish you could change about your life : Mollayo ~
33. Have you ever talked to a person name Tom : Nugu? -_-
34. What's getting on your nerves right now : School is near the block !
35. Most visited webpage(s) : FB,Blog,youtube & Asianfanfiction !
37. Nickname(s) : Syasya, Shera :>
38. Relationship status : Married with Lee Sungyeol
39. Zodiac sign : Aries
40. He or she : Imma guuuuurl
41. Elementary : Can't tell :P
42. High school : Is this even important? --" SMK S1 BK
43. College : Prestigious Arts School. lol jk :P
44. Hair colour : Black
45. Long or short hair : Long
47. Do you have a crush on someone : Yeahh my biases !
48. What do you like about yourself : Kpopper :3
50. Tattoos : Nope.
51. Lefty or righty : Right.

Firsts :
52. First surgery : Last year. My back bone...
53. First piercing : Not yet. otl im scared ;A;
54. First best friend : Atiqah !!! I miss her.
55. First sport you joined : High jump I guess?
56. First vacation : Pfft. Since I was a toddler.

Right now :
59. Eating : Oreo !
60. Drinking : Lepas nih xD
61. I'm about to : Blog-walking
62. Listening to : IU - Good Day
63. Waiting to : study

Your future :
64. Want kids : Uhuh!
65. Get married : Yeah...
66. Career : Fashion designer / Author

Which is better :
67. Lips or eyes : Eyes !
68. Hugs or kisses : Both? harhar
69. Shorter or taller : Taller
70. Older or younger : Younger! I want to be a kid :P
71. Romantic or spontaneous : Everybody spontan !
72. Nice stomach or nice arms : Nice stomach I guess? xD
73. Sensitive or loud : None.
74. Hook-up or relationship : Relationship
75. Funny or shy : Shy girl >.<

Have you ever :
76. Kissed a stranger : Masa kechik kot? :P
77. Drank hard liquor : NEVER!
80. Broke someone's heart : Urmm..maybe :(
81. Had your own heart broken : Yes..
82. Been arrested : No
83. Turned someone down : Dunno.
84. Cried when someone died : Nae harabeoji :'(

Do you believe in :
86. Yourself : Yeah.
87. Miracles : Sometimes ._.
88. Love at first sight : yup.
89. Heaven : Yes
90. Santa clause : Lol no...
91. The tooth fairy : NOPE -.-
92. Angels : Yeaaaah...

Finish. Penat tangan menaip. Btw ada bnyk kan soalan yang missing. Tu syasya tak tahu xD Anyway, syasya nak tag Aera , Ina , Alis & Ain. K ppyong ! :)

Labels:


// 1st Giveaway by Anis dan Aina Sunday, December 18, 2011 | 11:38 PM | 0 comments

Click the banner to join !

Due date : 27 December 2011
Tag : Faten

Labels:


// Freebies : Header II Friday, December 16, 2011 | 12:43 PM | 2 comments

Tumblr_lw7pm53vi21qc3fy9o1_500_large

Assalamualaikum & Hi-yeom !
I'm bored at home and so, I make freebies for my lovely followers ^^ [ hanya followers syasya je yg boleh amek ] Like usual, credit me if you use my header & don't forget to comment if you take one :3

Click dekat gambar then copy URL dia.

Colour : Orange

Colour : Purple

Colour : Maroon

Colour : Black

Colour : Light Orange

Colour : Pink

Colour : White

Colour : Green

Colour : Yellow

Labels:


// Freebies : Header I Thursday, December 15, 2011 | 3:44 PM | 16 comments

Tumblr_lvhivvo9vq1r2bd8io1_500_large

Assalamualaikum and Hi-yeom !

 Korang nak tak freebies header nih? Jangan risau, syasya tak cilok dari blog orang. Syasya yang buat sendiri //bangga jap. My first time doing freebies & 2nd time doing headers. Sorry kalau header buruk ._.

IMPORTANT NOTE
 Kalau korang nak, ameklah. Copy url header tu. And the most important, sila letak credit to syasya! No copycats allowed. Kalau syasya jumpa sekor, she/he will suffer in my hands -,- //kejam. Jangan lupa comment kalau korang dah amek ! :D

Kim Myungsoo / L
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header4.png

Lee Byung hun / L.Joe
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header5.png

Nam Woohyun
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header3.png

Cute chibi
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header9.png

L / MYUNGSOO
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header11-1.png

INFINITE
http://i1237.photobucket.com/albums/ff480/yeolliepop143/header13.png

Itu je? Lol. Sebenarnya, syasya ada banyak lagi but simpan. Wait till Part 2 :)

Labels:


// Contest : Blogger Saya Awesome | 2:40 PM | 0 comments


Assalamualaikum and hi-yeom !
Syasya nak join contest lagi. Kalau korang nak join, just click the banner atas tu. Tapi kena cepat sebelum 16 Dec ! That means ESOK last. Go go go ~

Tag : Ina Chanhee <3

Labels:


// 3 in 1 post :D Wednesday, December 14, 2011 | 3:41 PM | 0 comments

Tumblr_lvyddz2rha1r4ass4o1_500_large

Assalamualaikum and Hi-yeom !
Today entry is going to have 3 stories. Jemput duduk dan baca :P

First story : His birthday
 Rasa-rasanya, siapa birthday boy tu? Lemme gimme you a hint. He likes to eat chicken ~ Yuuup it's Lee Jinki's birthday today. Ehh who is Jinki? Onew lah...Lee Jinki is his real name. I like calling him Jinki than Onew. Hikhik Jinki jinki jinki baby~ Ok I know I'm late but heyyy at least I didn't forget about it xD Onew is my bias in Shinee. Yeah, I like him. His gag & randomness. Lol at his 'Onew Conditions' . Saengil Chukkahae, oppa! Congratz on turning 23rd. [ lolx im not mocking at your age. ] Oppa, dun worry, you're still young *winkwink* Take care of your dongsaengs :3

Second story : New headphone
 Yahoo! I already bought a new headphone. Yang previous headphone sudah rosak. [ 2 kali pulak tu ] Pagi tadi pergi IOI mall, singgah2 kedai, nampak headphone [ click ini ] Masa tu kena cepat, bcuz Ayah syasya tengah tunggu dalam kereta. Tanpa berfikiran panjang, syasya terus beli headphone tu. Mahal jugak harga dia. Syasya kumpul duit untuk beli barang-barang kpop tapi......lain pulak dibelinya ! Tapi syasya tak rasa rugi pun. I love my new headphone~ Sekarang baru lah syok layan lagu kpop. My dear headphone,I love you, I won't let chu broken again. ♥ 
My advice to you : Jangan beli Mixstyle headphone ;A; kalau korang beli jugak, jaga dia baik-baik tau. lawl.


Third story : Freebies Header
Korang dah tengok header buruk syasya? Haha syasya rasa macam nak buat freebies je. Sebenarnya, syasya da buat banyak header tapi simpan. Should I make freebies? Pfft. Header syasya buruk, ada ke orang nak ;A; Anyways, shout out your thoughts about it. Should I make or not? 

// My first header XD Tuesday, December 13, 2011 | 2:23 PM | 0 comments


Assalamualaikum + Hiyeom <3
 Hari ni xnk ckp bnyk. Firstly, I want to thanks to my 300+ followers sebab follow syasya ^^ and I'm really appreciate for those who are reading my nonsense :P really really kamsa :) Hope we can stick together till the end //erk?? xD

 About the title...my first transparent header sudah jadi ~ Erkk takda lah jadi sangat sebab testing je. Sekarang syasya da paham camna nak buat header. Huuu selama ni syasya tak tau/penah buat header transparent. Oleh sebab syasya bosan sngt, tetiba je nak try buat header. Syasya guna photoscape & pixlr . PS takda..malas nk download :P Thanks to Kak Liyana for the tuto :3

Malas nak berceloteh panjang, korang tengok lah header syasya buat bawah ni...//sorokbawahkatil
~BEAST IS THE B2ST~

Wkakaka buruk kan? \ dipersilakan gelak / Ini cuma testing aja maaa ~ Lepas ni syasya nak cuba buat lagi ^^

P/s : Tadi masa syasya nak cari gambar sungyeol dalam tumblr, syasya pening nak pilih mana satu sebab semua gambar sungyeol hensem + cute ! Sungyeol nampak matang da...i'm gonna miss his choding looks >.< Syasya harap dia tak berubah~ Hurmmm nampaknya bertambah la madu-madu syasya nanti otl. ;A;

// Bwoh?! Monday, December 12, 2011 | 2:37 PM | 0 comments

{source}


Assalamualaikum & hi-yeom.
BWOH YA?! sorry my korean accent keeps going out. ececeh mcm la sya ni korean. Apa itu 'bwoh' ? It means 'What?'. Anda paham? :P Kayy sambung.

 Korang tau tak yang shoutmix dah tak boleh pakai? I mean sekarang kena bayar -,- Ok mesti korang da tau punye cuz syasya ni slooooooow skit. So now kena pakai CBOX je lah. Guna cbox tak best + leceh betol sebab kena type balik url blog / nama >.<  Yess sya pemalas orangnya :P

 I hate u cbox. //lol hate tapi still guna jugak. Tapi puas hati jugak cuz syasya still letak bckground hubby yang tercinta. blueeekk Dinowoo pun ada xD Penat tau edit sebab code dia susah sikit ~ Korang tengok lah cbox syasya sekarang ^^ Takda beza sngt kan dengan yg previous punya? :3

P/s : Semalam sepupu syasya gets married. And honestly speaking, her nampyeon is gud-looking~ And uhh, I feel a little jelly ;~; i want to marry with sungyeol too. lol. mula la syasya berangan mcm2. Sungyeol pakai baju melayu..hensem gilaaaa XD

// Contest My Blog Are Top ! Sunday, December 11, 2011 | 12:13 AM | 0 comments

Click the banner to join :3

Assalamualaikum + hi-yeom :D
Da berapa hari tak update blog nih? Keke about my sis taking my lappie, tak jadi kot :3 //jyeahhh. Boleh blogging lagi ~ Skip skip skip. Hari malam ni, syasya nak join contest lagi ~ Ye lah sebab tak tau nak update apa lagi dah..muak tengok blog ni..Bila la syasya nak tukar template. Everyone dah tukar. Cntk2 belaka <3

Uhhhhh anyways, korang join lah contest nih ! Who knows if any of you win :3

Mangsa tag : Aniy Syifa & Peanut Comel :)

p/s : Korang tgk tak gerhana bulan? :3

Labels:


// Dear followers Thursday, December 8, 2011 | 1:06 PM | 0 comments

DongGyu?! Hehe xD

Assalamualaikum + hiyeom.
 What's up with the title? Entahla, syasya tak tau nak letak title apa so....are you my follower? If yes, I got A bad news for you T^T Tapi benda ni bukan lerr boleh mengancam korang. Chill ok? :P

 Here what I'm going to say. This week is the last week blogging. //horror bgm. MAYBE maybe maybe laaaa. My sis said she wants to take this lappie to Melaka > < Andwaaaaeeeee. But still, I can online my FB using my sis Samsung Galaxy Tab ~ [ she exchange with her tab with my lappie otl. ]  I dun like using tab, its hard to use. Susah nak blogging. And so, kalau korang nak cakap apa-apa, just add me on fesbuk. Let's chat :D

P/s : Syasya boleh online sekejap je :">
And and and! Inspirits tau tak Infinite Birth of a family ad dlm KBS channel 391?? Syasya tak sure bila but semalam kul 11 mlm ada kan? Baru episod 1 ~ Tak tau la bile ulangan die... >.<